Fransk Roulette

Kärt barn har många namn brukar det heta – det stämmer väl in på den här roulettevarianten som i många fall även brukar kallas "klassisk roulette" eller "europeisk roulette". Den franska rouletten betraktas av många som den ursprungliga versionen av roulette men det är en sanning med modifikation. Faktum var att den allra tidigaste varianten av roulette hade en dubbelnolla – det som kännetecknar den amerikanska rouletten. Den modernare rouletteversionen som utvecklades under 1800-talet av bröderna Blanc fick en enkelnolla – mycket för att kunna locka nya spelare med bättre odds.

Varför ska man då välja att spela fransk roulette?

Den franska rouletten använder sig av en nolla till skillnad från den amerikanska varianten som har två. De två nollorna i den amerikanska resulterar i att huset gagnas mer än spelaren. Den franska rouletten har också gynnsamma specialregler. Ett exempel är "Le Partage" som inte hittas i andra roulettevarianter. Den innebär att spelaren får tillbaka halva satsningen på spelrutor med enklare chanser, om nollan dyker upp.

"En Prison" är en annan unik regel för fransk roulette som innebär att hjulet snurras om när kulan landar på noll. Landar kulan i nästa snurr på facket spelaren satsat på betalas alla satsade marker tillbaka.

Dessa två regler för att vinstchanserna ser bättre ut för fransk roulette än för någon annan roulettevariant.

Att tänka på när du börjar spela roulette:

Håll dig alltid till din spelbudget och överskrid den inte.

Roulette är ett slumpens spel – låt inte den dåliga förloraren i dig lura dig att försöka spela tillbaka förluster

Glöm för guds skull inte att ha roligt!

Om du får välja mellan den franska och amerikanska varianten är den föregående att föredra med tanke på att du som spelare har betydligt sämre odds i den amerikanska rouletten.