Spela roulette med system - för och nackdelar


Det man måste komma ihåg när det gäller roulette är att det verkligen är ett hasardspel i ordets rätta bemärkelse. Vissa påstår att det finns vissa system man kan följa, och det kan funka i viss mån och under speciella förhållanden. Problemet är bara att förhållandena beror på slumpen.

Följande två system är särskilt vanliga när det kommer till roulette.

Martingale-systemet

Det här systemet kan låta bra till en början, och kan också vara lönsamt till en viss gräns. Men det är allt. När man synar systemet närmare förstår man hur ologiskt det egentligen är.

Martingale-systemet går ut på att man satsar på rött eller svart. Säg att du satsar 10 kronor på rött. Om du vinner, satsar du 10 kronor igen. Om du däremot förlorar, dubblar du din satsning nästa omgång till 20 kronor. Vid förlust dubblar du alltså din satsning, så att du i teorin alltid åtminstone får tillbaka din totala satsning.

Men i praktiken funkar det inte lika bra. För det första har casinon maxgränser för hur mycket pengar du får satsa vid ett bord – förlorar du mycket har du snart nått den gränsen, vilket betyder att du inte kan spela mer och förlorar alla dina pengar. Dessutom, om du till slut vinner efter att ha förlorat mycket vinner du bara det du satsar plus 10 kronor. Värt besväret? Troligtvis inte.

Så, Martingale-systemet kan funka i teorin, men i praktiken är det väldigt riskfyllt och behöver inte innebära någon vidare bra avkastning på dina satsade pengar.

Paroli-systemet

Ett annat vanligt roulettesystem är Paroli-systemet, och det skiljer sig ganska markant från Martingale-systemet. Här ökar du istället satsningarna om du vinner.

Säg att du satsar 10 kronor på rött, och vinner. Då ökar du satsningen nästa gång till 20 kronor. Vinner du igen, ökar du nästa satsning till 40 kronor. Om du skulle förlora gången efter det, kliver du tillbaka till din ursprungliga satsning, det vill säga 10 kronor.

Även det här systemet låter bra i teorin – du drar in stora summor när du lyckas vinna flera gånger i rad. Problemet är bara att slumpen har ett finger med i spelet – det finns inga garantier att du kommer vinna, speciellt inte flera gånger i rad.